dinsdag 28 december 2010

Eerste keer werken op het land!, verslagje van meeting op 12-12

12 december kwamen we voor het eerst bijeen om kennis te maken met iedereen die actief wil gaan meedoen en wat eerste afspraken te maken. Hier, door de kerst wat vertraagd, een verslagje. We waren met ongeveer 12 mensen, 2 heren & vele dames.


We hebben vooral uitgebreid kennisgemaakt en uitgewisseld waarom mensen willen deelnemen. Het was leuk te horen wat mensen zoal qua motieven noemen: je buren leren kennen, ontspanning / minder stressen, meer buiten zijn, koken, genieten, experimenteren, zelfvoorzienend willen zijn, biologisch tuinieren, meer leren over de natuur & herkomst van voedsel, duurzaamheid, etc etc.

Bij het voorstelrondje moest iedereen ook een favoriete groente noemen, waarbij eveneens van alles langskwam: van aardpeer tot kouseband. Sommige mensen willen experimenteren met exotische gewassen: Surinaams en Chinees zijn genoemd. Ook willen we fruit, waarbij de ervaring van Pauline is dat perebomen het goed doen op deze grond, maar appelbomen moeilijker.


Hier, ook voor wie er niet bij kon zijn, de belangrijkste zaken die toen besproken zijn:

- Het contract met de gemeente is rond! De gemeente gaat de grond gebruiksklaar maken, waarna we begin 2011 kunnen starten. Zij plaatsen ook een hek.

- We willen een huisje + kas plaatsen. Hiervoor geldt, net als voor gereedschap (bakstenen, scheppen, harken, kruiwagen, etc), dat we goed willen rondkijken naar 2e hands spullen (Marktplaats, vrienden/bekenden), om de kosten beperkt te houden. Misschien binnenkort een oproep in de Diemer Courant?

- Het is leuk om op de blog alle deelnemers zichtbaar te maken met naam + foto. Dan hebben we een digitaal smoelenboek. Onze huisfotograaf Maarten heeft in de middag al wat portretfoto's gemaakt. Gaan we doen!

- We haken aan als lokale werkgroep van IVN Amsterdam. Iedereen die mee gaat doen, moet dus lid worden van het IVN. Dat kost je € 17,50 per jaar.

- Daarnaast willen we een bijdrage van € 50 pp per jaar. We kijken nog naar de hoogte van de familiebijdrage. NB: Deze bijdrage mag voor mensen geen drempel worden om deel te nemen, dus maak het kenbaar als dit voor jou lastig is.

-  Pauline heeft een grote trailer waarin ze ook haar paarden vervoert. Dit is dus in te zetten als we grote ladingen moeten vervoeren. Ook paardemest lijkt geen probleem te worden....

Na een lunch met snert & broodjes hebben we 's middags - in de zon - nog zo'n 2 uur gewerkt om tegels te verzamelen en vuilnis te rapen.


Aan het bedenken van een gedragscode zijn we de 12e nog niet toegekomen. Daar gaan we ons in januari over buigen. In elk geval was het een goede eerste meeting!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten