dinsdag 25 januari 2011

What's up?

Bijdrage door Dorus de Jongh
We zijn alweer een stuk dichterbij de realisering van de ‘Prinses op de erwt’!
Als het mooi weer is zijn er op zondag vaak een paar volwassenen en kinderen in de tuin te vinden. Het oude gaashek om het wilde stukje heen is verwijderd, er zijn voldoende tegels opgegraven om een terras van aan te leggen,er is al wat gesnoeid en er is een  composthoop gemaakt, die al gevuld kan worden  (zie op deze lijst hieronder wat er wel en niet op mag)

aan het werk in de tuin
Er zijn nog een paar zaken die geregeld moeten worden voordat we de opdracht kunnen geven om de grond te saneren en het hek te plaatsen. Als alles meezit gebeurt dat eind februari/ begin maart.
Dus in je vensterbank kun je al beginnen met opkweken van bloemkool, tomaat en paprika etc.

Afgelopen zondag hebben we met 12 tuiniers gediscussieerd over gedragsregels in de moestuin. Omdat het een collectieve tuin is moet je heel goed weten hoe je omgaat met zaaien/planten  en oogsten. We hopen er 10 gouden regels uit te destilleren en op basis daarvan met veel plezier met iedereen samen te kunnen werken. We komen daar nog op terug.

Pauline heeft zich opgeworpen als penningmeester, dus binnenkort zullen we de tuiniers vragen met de betaling over de brug te komen. Als we dan een beplantingsplan hebben,  kunnen we beginnen.
Tuiniers, als jullie nog geen lid zijn van IVN, wil je dat dan nog regelen?
Aanstaande donderdag om 13.45 zal er in de moestuin een fotomoment zijn voor de plaatselijke pers,met wethouder Maita ven der Mark. Alle tuiniers zijn dan welkom. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten