zaterdag 12 februari 2011

De prinses staat niet stil...

Ook al lijkt de natuur nog in volle rust, wij staan niet stil.... Er gebeurt van alles. Hier een korte update:

Grondvoorbereiding

De subsidie van de gemeente Diemen is vorige week toegekend, waardoor een aannemer nu kan starten met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het egaliseren en omspitten van de grond.
In de week van 28 februari starten alle werkzaamheden. De grond wordt 40-50 cm diep omgekeerd en er komt uitgerijpte compost bovenop (die heeft de gemeente nog).
Daarna kunnen we dan beginnen met de beplanting.

Tuinhuisje

We hebben via Markplaats een gratis houten tuinhuis gespot, dat binnen een week gedemonteerd moet worden en van Kockengen naar hier vervoerd. Het is ongeveer 3 bij 5 meter, met dakpannen en een dakgoot. Een gelukje dus dat we dat huisje krijgen, maar ook nog wel het nodige werk voordat het hier weer stevig staat en we gaan het eerst maar even inspecteren morgen. En er moet natuurlijk ook nog een bouwvergunning voor worden aangevraagd en toegekend.Beplantingsworkshop

En dan gaan we volgende week meer uitgewerkte plannen maken voor als de grond opgeleverd is. Zondag 20 febr gaat Gert Snoei van het IVN ons vast helpen met het beplantingsplan. Gert heeft jarenlang schooltuinprojecten begeleid en dus enorm veel ervaring en kennis. Zijn praktische tips kunnen we vast volop gebruiken om tot een beplantingsplan te komen!

1 opmerking: