woensdag 21 september 2011

Oogstfeest - 17 september 2011

Afgelopen zaterdag vierden we ons oogstfeest. Op het naast de moestuin gelegen pleintje van de NSO Popeye hadden we partytenten neergezet, die volop nodig waren met de vele regen die viel. 
Met zo'n 50 mensen genoten we van ondermeer taarten, pompoensoep, muziek, toespraken en de onthulling van een naambord bij de ingang.... 


Bij de opstart van de moestuin vroeg van de gemeente om eind van het seizoen een oogstfeest te houden, waarbij ook de omwonenden e.a werden uitgenodigd. Graag! zeiden wij. Afgelopen weekeind was het dan zover.
Vanaf 16 uur stroomde iedereen binnen. Er was een taartenwedstrijd, waardoor we konden genieten van verschillende zelfgemaakte taarten.

Carolien en Gerda hadden een quiz gemaakt. Je moest raden welke kruiden er in geurzakjes zaten en zoveel mogelijk spreekwoorden maken met groente/fruit (waar het ingehuurde muziektrio erg goed in bleek).

De partytents waren niet overbodig.
Markus is taart aan het testen.
Wortel-, kruimel- en broccolitaart. Links vooraan de winnende taart.
Interview door journalist van de ECHO.
Omwonenden krijgen een rondleiding door de tuin.

En rond vijven was er een officieel moment waarbij Britt haar sprookje voordroeg over de prinsesjes, die samen een moestuin begonnen. Vervolgens togen we naar de tuin waar wethouder Maïta van der Mark het ingangsbord onthulde. Markus en Dorus droegen hierbij het lied 'Knolrapen, lof, schorseneren en prei' voor van Drs P, waarvan de tekst actueler leek dan ooit.
Britt draagt haar verhaal voor.

Wethouder Maïta onthult het bord.

Knolrapen, lof, schorseneren en prei.
Er was volop te eten: tortillas, pompoensoep (van 11 pompoenen uit de tuin), courgettesoup, pastasalades.

Toen het donker werd demonstreerde Jan Jaap zijn kunsten in jongleren met vuurfakkels. Groot succes bij de kinderen. Na het afbouwen hebben we met een klein groepje nog bijeengezeten onder de grote plataan op het plein en al wat plannen gemaakt voor volgend seizoen. Het was een waardig oogstfeest!

...ale foto's zijn van Maarten Hoogland. Voor nog meer beelden:
klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten