zaterdag 12 mei 2012

Brandnetel risotto


Brandnetelrisotto

Aangezien we best veel brandnetel in de tuin hadden vandaag, heb ik flink wat meegenomen met het idee er soep van te koken thuis. Het werd geen brandnetelsoep maar brandnetelrisotto. Conclusie: ga ik vaker koken!

Vorig jaar heb ik eens een workshop bijgewoond over koken met wilde planten en die spreker was zeer enthousiast over de brandnetel. Voedzaam, veel ijzer en andere mineralen, die bovendien goed worden opgenomen in je lichaam. En volop te vinden in de natuur.

Thuis kwam ik er achter dat je er ook risotto van kan maken, een recept dat ik vond in het (superfijne) Italiaanse kookboek 'de Zilveren Lepel'. Dat wou ik wel eens uitproberen!
Een aanrader!

Je begint met het 'fruiten' van de brandnetel in olijfolie. 300 gram, dat is een flinke mand (en wok) vol. Maar dat slinkt natuurlijk snel.

Na 20 minuten roerend rijst en bouillon toevoegen, ziet het er ongeveer zo uit.



En hier het recept uit het onvolprezen kookboek, de 'Zilveren Lepel'.

2 opmerkingen:

  1. Hartstikke leuk recept! Ik ga het zeker eens proberen.

    Groetjes Helen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jan van de loo voelde zich als een prins op de erwt met dit recept

    BeantwoordenVerwijderen