zaterdag 4 januari 2014

Het nieuwe jaar

Vandaag was de eerste klusdag van het nieuwe jaar. Zo midden in de winter is er niet veel te doen. Hoewel, winter? Er bloeien nog goudsbloemen, en zelfs een dappere kapucijner!
Omdat er nog nauwelijks vorst is geweest, valt er nog veel bladgroente te eten uit de tuin: verschillende soorten raapstelen, paksoi en Chinese kool. De rucola heeft zich overal spontaan uitgezaaid, dus als bodembedekker en als sla gaat dat prima.
We hebben de wintergroenten niet echt goed gepland dit jaar, maar er is boerenkool en palmkool. In het permatuintje van Steve staan ook winterwortelen, maar die blijken niet echt heel groot te zijn. Misschien worden ze dat nog? De preitjes van Leontine zijn ook nog erg dun, maar we houden goede hoop.
Vanochtend hebben we vooral de niet aflatende strijd tegen gras en boterbloemen voortgezet. We zijn nogal relaxed geworden over onkruid (prima bodembedekkers), maar dat geldt niet voor alle onkruid. Van Gert Snoei leerden we ooit dat de omlooptijd van gras 3 weken is, dus als we elke 14 dagen op een klusdag een rondje gras doen, houden we de tuin grasvrij.
We hebben zin in een nieuw seizoen, maar misschien toch nog eerst maar wat sneeuw en ijs?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten