donderdag 16 februari 2017

NL-doet op 11 maart 2017Deze foto is gemaakt aan het einde van de NL-doet dag 2016. Enthousiaste vrijwilligers hielpen ons toen om de tuin een facelift te geven. Diemen verzakt, dus de helft van de tuin werd opgehoogd met een mengsel van mooie aarde en mest. Daarvoor moesten er ook bomen uitgegraven en verplaatst worden. We hebben veel plezier gehad van deze actie: 2016 gaf een mooie oogst!
Nu is de andere helft van de tuin aan de beurt om opgehoogd te worden. In de zomer hebben we last van de droogte en dus moet er achter de kas een tweede giga-watervat aangesloten worden. En als het hard regent staan we in het schuurtje tot aan onze enkels in het water. Ook dat moet dus hoger komen te staan. Of we die enorme klus die dag afkrijgen? We kunnen er in ieder geval wel aan beginnen. En nog een leuk (en minder zwaar) klusje: hekjes vlechten van wilgentenen om de bedden te beschermen. 

Er is plaats voor 8 vrijwilligers. Je kunt je aanmelden op de site van NL-doet (www.nldoet.nl). Is het al vol? Dan ben je van harte welkom om gewoon even te komen kijken. Maar langskomen of meehelpen mag ook altijd op een van onze werkdagen: elke eerste zaterdag en elke derde zondag van de maand. 
Voor NL-doet hopen we op net zo'n zonnige en vrolijke dag als vorig jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten