zaterdag 17 februari 2018

We hebben er weer zin in!

Het nieuwe seizoen gaat zo langzamerhand beginnen. Het teeltplan voor het komende seizoen is al gemaakt. Het was vanochtend niet eens een officiƫle klusdag (morgen pas, de derde zondag in de maand), maar er is alweer hard gewerkt in de eerste lentezon.

En er kan nog steeds geoogst worden:
De laatste spruiten
Aardperen


Nieuwe tuinster Nel wiedt bij de prei
Alle kruisbloemigen die er nog staan, moeten er voor maart uit, anders wordt de kans op knolvoet groter. Alle kolen worden ook danig aangevreten door hongerige duiven, van de laatste boerenkool was niet veel meer over. Dus alle spruitkolen zijn er vandaag uitgehaald. Op die plek komen een dezer dagen de tuinbonen en ook spinazie kan al gezaaid. Alleen de palmkool laten we nog even staan: die is nog zo mooi en lekker en de duiven lusten het niet.
Verder zijn er nog veel klussen om de tuin voor te bereiden vor het nieuwe seizoen, zoals het schoonmaken van de kas en vruchtbomen en -struiken snoeien.

Ramen lappen in de kas is dankzij vernielzucht van een onbekende al veel minder werk: met Oud en Nieuw sneuvelden door vuurwerk al veel ramen van de voorkant. Sindsdien zijn er tot twee keer aan toe stenen door de ramen gegooid.

De druif is al door Susan gesnoeid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten