zondag 3 februari 2019

Een nieuw seizoen

Alles is nog grijs en nat, maar toch is het nieuwe seizoen al van start gegaan. Te beginnen met onze inmiddels traditionele Nieuwjaarsborrel bij Pauline en JJ.

Er zijn veranderingen in de samenstelling van de groep. Markus en Yvonne, medeoprichters van de Prinses op de Erwt gaan verhuizen naar Amsterdam Noord, waar ze in een spannend nieuw drijvend woonproject gaan wonen. Jammer voor ons, maar heel leuk voor hun! Maar er komen ook weer mensen bij: Damian heeft vorig jaar al meegewerkt aan de bouw van het schuurtje en gaat nu ook echt tuinieren. Maud is kort geleden in Diemen komen wonen en draait al helemaal mee. Berhane, die landbouwer was in Eritrea, komt op klusdagen kijken of hij mee wil gaan doen. Gisteren heeft hij al hard meegewerkt.

Vorig seizoen is er veel energie gaan zitten in het nieuwe schuurtje. Daardoor is het evenwicht tussen ons en het onkruid een beetje doorgeslagen in het voordeel van het onkruid. Nu krijgen we het niet zo snel benauwd van een beetje onkruid. Zwarte aarde is tenslotte niet zo'n goed idee, behalve in de lente als de aarde op moet warmen. En als het concurrentie vormt voor de gewassen. En dan: wat is precies onkruid? Maar een paar dingen willen we echt niet, zoals gras, zevenblad (pesto!), boterbloem en akkerwinde.
Door het zachte weer tot nu was de tuin nog helemaal groen, we werden er toch wat moedeloos van: hoe krijgen we tuin ooit weer klaar voor het nieuwe seizoen? Maar de vorst heeft ons een handje geholpen: je schoffelt het nu zo weg:


De grond kan elke jaar wel een oppepper gebruiken, dus hebben we bij de biologische boer aan het Gein twee kuub compost met uitgerijpte stalmest besteld: 

Voor de goede orde: de dames hebben ook gekruid! En nu liggen er overal hoopjes mest op de bedden te wachten op de dingen die komen gaan:

 

1 opmerking:

  1. wij zijn bezig met de tuin op te knappen en hebben gekozen voor veel groen en een jacuzzi, zodat je lekker tot rust kan komen in je eigen tuin. tot nu toe ziet het er super gaaf uit.

    BeantwoordenVerwijderen