zondag 13 mei 2018

Een klus in delen: stap 1 en 2

Deel 1: Vind een nieuw schuurtje

Lang geleden, toen we net begonnen met de moestuin, kregen we gratis en voor niks een schuurtje. Een lief, klein schuurtje. Natuurlijk was het niet nieuw, maar het was precies groot genoeg, het had twee raampjes, zodat we binnen konden zien wat we zochten en het zag er nog goed uit.
Maar nu zijn we acht jaar verder, en de onderste planken waren helemaal doorgerot en het dak lekte als een mandje. Omdat vervanging zo'n enorme klus is, schoven we het een poosje voor ons uit, maar nu moesten we wel.
Helen is een geweldige regelaar; zij had ook het vorige schuurtje gevonden op marktplaats, dus dat mocht ze nu weer doen. En dta deed ze. We maakten het haar niet gemakkelijk: deze was te klein, deze had geen raampjes, dus was te donker en ga zo maar door. Kijk maar even verder, Helen. 'Jongens', zo makkelijk is het niet, waarschuwde ze. En toen vond ze er een, in de buurt van Apeldoorn. Sommigen wilden het oude schuurtje meteen al afbreken, maar nee: nooit oude schuurtjes wegdoen voor je het nieuwe gezien hebt. Na veel heen en weer mailen met de zoon van de dame die het schuurtje wegdeed en veel onderling afstemmen hadden we een datum.

Deel 2: Het nieuwe schuurtje halen

Als je iets gratis krijgt, krijg je het wel op een presenteerblad, maar daar moet je dan wel iets voor doen. Afbreken dus. En de onderdelen naar Diemen vervoeren. Maar hoe?  De langste planken waren 3.70 meter. Uiteindelijk vonden we bij Boels een trailer die die lengte kon hebben. Maar toen onze Paulien, die met auto's van elke afmeting alles kan doen, die trailer kwam halen, was hij er niet. Ga je schamen, Boels! Toen heeft Paulien toch maar haar eigen paardentrailer eraan gewaagd. Want die datum was toch niet heel makkelijk tot stand gekomen.
Een flinke ploeg brekers ging op weg naar Apeldoorn, zagen het schuurtje en zagen dat het goed was. Aan  het werk dus. Ze hadden er mooi weer bij. En van de mevrouw van het schuurtje kregen ze heerlijke soep.
Eenmaal terug in Diemen werd het schuurtje in een voorlopig niet te gebruiken groentebed gelegd. En daar heeft het weken gelegen, terwijl we verder gingen met het project.Geen opmerkingen:

Een reactie posten