zaterdag 12 december 2020

De Prinses is jarig!

Vandaag precies tien jaar geleden, op 12 december 2010, hadden we de eerste vergadering voor de start van De Prinses op de Erwt. We zaten in de Kievietsstraat bij Markus en Yvonne en we leerden elkaar kennen, door te vertellen wie we waren, waarom we geïnteresseerd waren in de moestuin en wat onze favoriete groente was. En Maarten maakte foto's.


 

Diezelfde middag begonnen we met werken: we haalden tientallen stoeptegels uit de tuin, overblijfselen van de schoffeltuintjes die daar ooit geweest waren. De kinderen hielpen mee. Aan die kinderen kunnen we goed zien hoe lang dat al geleden is!


 
Lang niet iedereen die er die dag bij was, maakt nu nog deel uit van de tuin. Mensen deden uiteindelijke toch niet mee, gingen andere dingen doen of gingen verhuizen. Het blijft een groot verdriet dat we Gerda en Maarten moeten missen. Maar een aantal tuinders van het eerste uur is er nog steeds en we hebben er in de loop van die 10 jaar nieuwe mensen erbij gekregen.

Tien jaar, dat is reden voor een feestje en in normale omstandigheden zouden we dat ook zeker hebben gehad. Maar we zijn het hele jaar 2021 jarig en dat feestje komt er vast nog wel!

2 opmerkingen:

  1. Wat heb ik een hoop herinneringen aan die 10 jaar. We hebben echt vreugd en leed met elkaar gedeeld. Nu woon ik al bijna 2 jaar in Amsterdam Noord maar de buurtmoestuin mis ik soms nog steeds...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De tuin mist jullie ook, nog steeds!

    BeantwoordenVerwijderen