zondag 31 oktober 2010

presentatie voor IVN

Gepost door Britt

Op dinsdag 26 oktober hebben wij, Markus en Britt, voor de eerste keer acte de presence gegeven bij een  vergadering voor actieve leden van de afdeling Amsterdam van de  IVN (OVAL). De afspraak was dat wij onszelf als nieuwe werkgroep  zouden presenteren, dus wij hadden het mooie kartonnen bord van het buurtfeest bij ons en een PowerPoint met de foto's van het landje.


We mochten als nieuwe werkgroep meteen de spits afbijten. Markus heeft iets verteld over de geschiedenis van het tuin tot nu toe en ik heb verteld over de manier waarop we het op willen gaan zetten: een collectieve, ecologische moestuin. De reacties waren alleen maar positief!

Op deze vergaderingen (die tweemaal per jaar gehouden worden) vertellen alle werkgroepen (allemaal bemensd door vrijwilligers) hoe het ermee staat. Zo is er een werkgroep jeugd, een werkgroep cursussen en excursies,een werkgroep knuffelen met dieren in Artis, een werkgroep wandel- en fietspaden en nog een werkgroep uit Diemen met een natuurtuin en activiteiten in het Diemerbos. We zijn als buurtmoestuin in een vitale en bloeiende vereniging terecht gekomen en het was heel prettig om daarin enthousiast en met open armen ontvangen te worden.

Volgend jaar viert de IVN een jubileumjaar vanwege het 50-jarig bestaan, met allerlei speciale activiteiten. Wij hebben heel stoer het Eerste Oogstfeest van De Prinses op de Erwt in de maand september op de kalender van het jubileumjaar gezet. Want groot of klein: oogst zal er zeker zijn!

1 opmerking:

  1. Hai Yvonne, wat leuk om te lezen! Ik ga binnenkort bij IVN aan de slag, goed om te horen dat de vereniging in Amsterdam bruist. Groet, Rachelle

    BeantwoordenVerwijderen